Purunenud kabast polnud paberites jälge (11)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikides toimunud kukkumistestil purunes eestlaste juuresolekul LMT automaadi kaba, ent protokolli seda ei kantud.
Ameerika Ühendriikides toimunud kukkumistestil purunes eestlaste juuresolekul LMT automaadi kaba, ent protokolli seda ei kantud. Foto: Erakogu

Eesti uute käsitulirelvade hanget tabas neljapäeval tagasilöök. Riigihangete vaidlustuskomisjon tühistas Ameerika Ühendriikide relvafirma võitjaks kuulutamise, sest riik ei suutnud ümber lükata konkurendi kaht väidet, et eestlased pigistasid relvade verifitseerimistestidel osa automaadil ilmnenud vigade ees silma kinni.

See tähendab, et juba finišisirgele jõudnud hange ei jõua lähiajal lepinguni, vaid liigub nüüd kaks sammu tagasi, umbes mullu hilissuvesse. Suure tõenäosusega tuleb osa verifitseerimisteste Lewis Machine & Tool Company (LMT) automaatidele uuesti teha ja ettevõte taas võitjaks valida. On küsimärgi all, kas esimesed uued automaadid jõuavad kaitseväeni aastaks 2021, nagu esialgu plaanitud.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles