Saaremaa paadimeistrid teevad Horvaatia piirivalvelaevu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadiehitus.
Paadiehitus. Foto: Irina Mägi/Meie Maa.

Horvaatiasse laienenud Saaremaa laevaehitustehas Baltic Workboats sai nädal aega tagasi oma sealse tütarettevõtte kaudu 4,3 miljoni eurose tellimuse kohalikult piirivalvelt.

Horvaatia piirivalvele ehitatakse siinses tehases üks 14 ja teine 26 meetri pikkune patrull-laev, kirjutab Meie Maa.

«Pigem sai firma Horvaatias loodud selleks, et sealsel turul oleks jalg ukse vahel. Me ei plaanigi seal seda toodangut teha, mis me siin teeme. Seal tehakse 6–10-meetrisi tööpaate, väikseid tollipaate. Meie mehed käivad seal abiks,» rääkis Baltic Workboatsi tegevjuht Margus Vanaselja. Tema hinnangul on nende Horvaatia tehases teine mentaliteet kui siin.

«Sealsetel klientidel on psühholoogiline eelistus kodumaise toodangu järele. Meie investeering, 4–5 miljonit krooni, on end õigustanud, kuid kõik on veel algusfaasis. Firma on nagu meie eelpost Balkanimaades. Eelpost, et siia tellimusi saada. Et meie firma oleks seal esindatud ja see esindus ka midagi teeb, mitte ei ole ainult müügikontor,» ütles Vanaselja.

Vanaselja sõnul neil rohkem sealses piirkonnas firmasid teha kavas pole. «Suund on Belgia, Inglismaa, Rootsi. Euroopast me esialgu välja ei lähe, siin on niipalju teha.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles