Särgava: Eesti põllumees on jäetud vaese sugulase ossa

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljapõld.
Viljapõld. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Eesti liitus Euroopa Liiduga, leppisid põllumehed sellega, et 2014. aastani tuleb madalamate otsetoetustega toime tulla, kuid nüüd tuleb välja, et oleme jäetud vaese sugulase ossa, ütles põllumeeste keskliidu president Juhan Särgava.

Euroopa Komisjoni põllumajandusvoliniku Dacian Ciolose sõnul ei peaks Eesti ega teiste riikide põllumehed tootma otsetoetuste pärast, vaid vastavalt turunõudlusele, kuid Särgava ütles, et voliniku jutus on palju viisakust ja üsna vähe lubadusi, vahendab ERR Uudised.

«Kui me ka otsetoetused ja maaelu arengu senini avaldatud kavad kokku liidame, oleme ikkagi viimase kolme hulgas, tõenäoliselt tagantpoolt teised oma toetustasemete juures ja see ei võimalda meil ausas konkurentsis turul olla,» rääkis Särgava, kelle sõnul on otsetoetused väga tähtis osa kulutuste kattest ja kui selles ebavõrdses olukorras olla, valitseb ebavõrdsus ka turul.

«Leppisime sellega, et olgu, 2014. aastani kannatame ära ja kui siis pääseme vabasse vette, nagu vanemad lääne kolleegid, siis näitame, mida suudame ja oleme võrdsed võistlejad,» meenutas ta, miks põllumehed esialgu teistest väiksemate toetustega leppisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles