Kaubandussõja uudised saatsid aktsia- ja naftahinnad lendu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs reedel.
New Yorgi börs reedel. Foto: Richard Drew / AP

USA tähtsamad aktsiaturud lõpetasid reedel kauplemisnädala olulise tõusuga, sest väljaande Bloomberg väitel plaanib Hiina tõsta importi USAst üle triljoni dollari võrra, et muuta 2024. aastaks kaubandusülejääk nulliks.

Tööstusindeks Dow Jones kerkis 1,4 protsenti, jäädes pidama tasemel 24 706,35 punkti. Dow on kokku kerkinud alates 24. detsembrist 13 protsenti. S&P 500 tõusis 1,3 protsenti, sulgudes 2670,71 punkti tasemel. S&P 500 on saavutamas oma parimat ühe kuu kasvu pärast 2016. aasta märtsi. Tehnoloogiaindeks Nasdaq liikus ühe protsendi võrra ülespoole, sulgudes tasemel 7157,23 punkti.

New Yorgi ja Londoni naftahinnad tegid reedel läbi rohkem kui pooleteistprotsendise tõusu. Toornaftatehingute hind New Yorgi börsil kerkis 1,73 protsenti, jäädes pidama tasemel 53,80 USA dollarit barreli eest. Londoni Põhjamere brendi hind tõusis 1,52 protsenti, lõpetades päeva tasemel 62,70 dollarit barrelist.

USA rahandusminister Steven Mnuchin ütles mõnede väidete järgi neljapäeval, et kaalub osade või kõigi tollide eemaldamist Hiina importkaupadelt. Ühendriikide rahandusministeerim eitas hiljem igasuguseid selliseid väiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles