Kaitseliidu valvurite palgaks mõeldud raha on kärbitud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigi- ja Omavalitsusasutuste Töötajate Ametiühingute Liit (ROTAL) on kaalumas kollektiivlepingu läbirääkimiste katkestamist Kaitseliiduga ja pöördumas riikliku lepitaja poole, sest valvurite palgaks lubatud raha on kärbitud.

Eelmise aasta lõpus kaitseministeeriumi poolt Kaitseliidule valvurite palgatõusuks eraldatud 200 000 eurot on praeguseks eelarvest kärbitud, teatas ROTAL-i esindaja BNS-ile. Ta lisas, et see raha oleks võimaldanud tõsta valvurite töötasusid kuus umbes 20 euro võrra.

«Isamaa erakonna riigikogu valimiste programmis on kirjas:«Kaitseliit on Eesti riigikaitsesüsteemi lahutamatu osa, mis moodustab kogu maad hõlmava turvavõrgu... tagab Kaitseliidule riigikaitse arengukavas pandud ülesannete täitmiseks vajalikud vahendid,» ütles ROTAL-i esimees Kalle Liivamägi.

Tema sõnul jääb ROTAL-ile arusaamatuks, kuidas ühelt poolt võetakse ära väga olulise töötajate rühma palgatõusuks planeeritud raha ning teiselt poolt antakse sõnum valijatele, et tagatakse Kaitseliidule ülesannete täitmiseks vajalikud vahendid.

Kaitseliidu pressiesindaja sõnas, et Kaitseliit peab igal sügisel ametiühinguga läbirääkimisi järgmise aasta kollektiivlepingu sõlmimiseks. «Tegemist on tavapärase töörutiiniga,» lisas ta.

Pressiesindaja sõnul tegi ametiühing eelmise aasta novembris ettepaneku valvurite töötasu tõstmiseks ja kollektiivlepingu muutmiseks.

Kuna Kaitseliitu rahastatakse riigieelarvest, esitas Kaitseliit seetõttu kaitseministeeriumile taotluse palgatõusuks lisaraha eraldamiseks. «Kuna taotlusele ei ole rahalist katet leitud, pole kaitseministeerium taotlust ka rahuldanud ning sellest teavitati ka ametiühingu esindajaid,» sõnas pressiesindaja. «Jätkame eduka lahenduse leidmiseks konsultatsioone nii ametiühingu kui ka kaitseministeeriumiga,» lisas ta ning täpsustas, et Kaitseliidu eelarvet ei ole vähendanud ega raha ära võtnud, vaid jutt käib lisataotlusest.

Kommenteerides ROTAL-i esindaja viidet Isamaa valimisprogrammile toonitas Kaitseliidu pressiesindaja, et Kaitseliit on apoliitiline organisatsioon ning valimislubadustesse ei sekku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles