Arnold Rüütel: Eestis pole piisavalt sealiha (20)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Arnold Rüütel.
President Arnold Rüütel. Foto: Sander Ilvest

Endine president, EKRE auesimees Arnold Rüütel käis Keila kultuurikeskuses esinedes välja mitmeid ootamatuid ja väga ootamatuid ideid, kuidas Eesti elu paremaks muuta, vahendab Harju Elu.

Hakatuseks leidis ta tänapäeva maailma olevat ettearvamatum kui iial varem. «Isegi magnetpoolused nihkuvad, mis annab kinnitust sellest, et maakoore alumised kihid nihkuvad senisest hoogsamalt. Need otsivad väljapääsu vulkaanilise tegevuse kaudu, mis omakorda toob endaga kaasa looduskatastroofe,» ütles Rüütel.

Seejärel tegi ta väga ootamatu ettepaneku: «Võiksime edukalt pretendeerida sellele kohale, kus säilitatakse sügavkülmutatud inimesi enne nende taasäratamist.»

Rüütel leidis, et Eesti põllumajanduspoliitikaga on midagi väga korrast ära, kui me ei suuda toota isegi nii palju sealiha, kui me Eesti-siseselt tarbime, vahendab Harju Elu.

Rüütel võttis sõna ka teaduse ja hariduse kohta, kus tema nägemuses kehtib evolutsioonilise arengu printsiip. «Kõigepealt tuleb labor kindlustada teenindava personaliga, siis hankida vajalikud tagavaraosad, reaktiivid jne.»

Majanduse osas rõhutas Rüütel ühistulise tegevuse olulisust. «Jõudu tööle – kõige tähtsam on tegu,» lõpetas ta sõnavõtu.

Loe Rüütli esinemisest pikemalt Harju Elust.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles