Tesla koondab üle 3000 töötaja (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3.
Tesla Model 3. Foto: Ng Han Guan / AP/Scanpix

USA autofirma Tesla teatas reedel, et plaanib raskuste tõttu koondada seitse protsenti töötajatest.

«Eelseisev tee on väga raske,» ütles firma asutaja ja tegevjuht Elon Musk kirjas töötajatele, mis postitati Tesla veebilehel.

Tema sõnul loodab Tesla Inc. teenida selles kvartalis väikese kasumi, kuid pärast tööjõu suurenemist 30 protsendi võrra möödunud aastal, ei suudeta enam sellisel hulgal töötajaid palgal hoida.

Oktoobris säutsus Musk Twitteris, et Teslal on 45 000 töötajat. Selle järgi tähendaks seitse protsenti umbes 3150 inimese koondamist.

Tesla aktsia kukkus varem sel kuul, kui firma langetas sõidukite hinda 2000 dollari võrra ja teatas neljanda kvartali müüginumbritest, mis jäid alla Wall Streeti prognoosidele.

«Meie tooted on paljude jaoks liiga kallid,» ütles Musk kirjas töötajatele ja lisas, et firma peab «kõvemini tööd tegema».

Möödunud aastal tarnis Tesla üle 245 000 elektriauto, mis oli peaaegu samapalju kui kõigil eelnevatel aastatel kokku. See tulemus jäi aga alla kolm aastat varem seatud eesmärgile toota 500 000 autot aastas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles