Malaisia nõuab mainekalt USA pangalt investeerimisfondi riisumise eest trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goldman Sachs lett New Yorgi börsihoones..
Goldman Sachs lett New Yorgi börsihoones.. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Malaisia rahandusministri Lim Guan Engi sõnul ei piisa sellest, kui USA pangandushiid Goldman Sachs vabandab oma rolli eest investeerimisfondi 1MDB riisumises, vaid peab maksma ka 7,5 miljardit dollarit kompensatsiooni.

Goldmani tegevjuht David Solomon vabandas kolmapäeval Malaisia rahva ees endise pankuri Tim Leissneri rolli eest korraldada võlakirjade müük riiklikule fondile 1MDB, mis andis endise peaministri Najib Razaki käsilastele võimaluse varastada fondist miljardeid dollareid.

Solomon ütles, et investeerimispank viis läbi hoolsusmenetluse, kuid panka eksitasid Leissner ja Malaisia endised valitsusametnikud.

Rahandusminister Lim ütles, et sellest ei piisa ja Goldman Sachs tuleb võtta vastutusele 7,5 miljardi dollarise trahviga Malaisia riigile.

Malaisia riiklikust investeerimisfondist riisuti pettuse käigus miljardeid dollareid ja juhtumiga oli väidetavalt seotud ka fondi loonud toonane peaminister Najib Razak.

USA välisministeeriumi süüdistuste järgi röövisid Najib ja tema käsilased fondist 4,5 miljardit dollarit ning kulutasid seda kõigele alatest kinnisvarast ja jahtidest kuni hinnaliste kunstiteosteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles