Eesti Energia tütarfirma teavitas töötukassat 146 töötaja koondamisest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enefit. SANDER ILVEST/EESTI MEEDIA FOTO: Sander Ilvest /
Enefit. SANDER ILVEST/EESTI MEEDIA FOTO: Sander Ilvest / Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti Energia tütarfirma Enefit Kaevandused teavitas kolmapäeval töötukassat 146 töötaja kollektiivsest koondamisest seoses vanade Narva energiaplokkide sulgemisega.

«Nüüd järgneb vähemalt 15-päevane periood, mil tööandja konsulteerib töötajate usaldusisiku ja töötajate endiga. Jaanuari lõpul esitatakse töötukassa lõplikud andmed – kui palju inimesi koondatakse ja millal töölepingud lõppevad,» ütles töötukassa kommunikatsioonijuht Annika Koppel BNSile.

Veebruari algul läheb töötukassa Enefit Kaevandused AS töötajatele infot jagama koondamis- ja töötuskindlustushüvitiste ja töötukassa pakutavate teenuste kohta. «Räägime kindlasti tööturu olukorrast ja vabadest töökohtadest piirkonnas,» lisas Koppel.

Tänavu täituvad Narva elektrijaamades tulenevalt Euroopa Liidu (EL) tööstusheitmete direktiivi piirangust vanemate energiaplokkide töötunnid, misjärel tuleb need sulgeda – plokkide sulgemise tõttu väheneb põlevkivist elektritootmise maht ja seoses sellega ka põlevkivi kaevandamine.

Vanemate energiaplokkide sulgemine toob kaasa ka töökohtade vähenemise. Lähiajal planeerib Eesti Energia vähendada suurenergeetikas töökohtade arvu ligikaudu 150 võrra. Umbes 65 protsendil lahkuvatel töötajatel on õigus pensionile. Lisaks on 10 protsenti neid, kellele pakutakse ettevõttepensioni. Töötajate jaoks, kes pensionit ei saa, pakub ettevõte lisaks seadusest tulenevale ümberõppestipendiumi. Ümberõppestipendiumi on võimalik saada 25 protsendil töötajatest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles