Eesti hinnatõus on juba pool aastat Euroopa absoluutses tipus (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv. Pilt on illustratiivne.
Toidukorv. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eurostati andmetel on alates maikuust Eesti hinnakasv olnud euroala kiireim, detsembris oli inflatsioon 3,3 protsenti.

Euroala inflatsioon aeglustus detsembris 0,3 protsendipunkti võrra 1,6 protsendile ja Euroopa Liidu riikide keskmine inflatsioon aeglustus 0,3 protsendipunkti võrra 1,7 protsendile, selgub Eurostati andmetest.

Alates maikuust on Eesti inflatsioon olnud aastavõrdluses euroalas kõige kiirem.

Eesti 3,3-protsendisele inflatsioonile järgnesid 3 protsendiga Rumeenia ja 2,8 protsendiga Ungari. EL-i aeglaseim inflatsioon oli Kreekas ja Portugalis, mõlemas oli see 0,6 protsenti. Järgnesid 0,7 protsendiga Taani, 0,8 protsendiga Iirimaa ja 0,9 protsendiga Poola.

Lätis oli detsembris inflatsioon 2,5 protsenti, Leedus 1,8 protsenti ja Soomes 1,3 protsenti.

Euroala hinnakasvu panustas detsembris enim teenuste hinnakasv, mis suurendas euroala inflatsioon 0,58  protsendipunkti võrra. Energia kallinemine põhjustas omakorda koguinflatsiooni suurenemist 0,53 protsendipunkti võrra. Toiduainete, alkoholi ja tubaka panus inflatsiooni oli 0,34 protsendipunkti ja tööstuskaupade hinnakasv 0,12 protsendipunkti.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles