Riigireformijad, ega te poodi kinni pole pannud?

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
28 Eesti ettevõtjat asutas riigireformi sihtasutuse.
28 Eesti ettevõtjat asutas riigireformi sihtasutuse. Foto: Jarek Jõepera

Eesti ettevõtjate käivitatud Riigireformi sihtasutus andis kahe kuu eest novembris oma ettepanekud riigikogule üle ja järgnenud on haudvaikus. Uurisime tegijailt, mis nende suurejoonelistest ettepanekutest edasi on saanud.

Esitasin sihtasutusele täpsemalt järgmised küsimused. Peagi saab kaks kuud riigireformi materjalide üleandmisest. Tunnen huvi, kas SA on asjade edasisel käigul pilku peal hoidnud ja kas on märke, et mõni ettepanekutest võiks enne valimisi ka mõnes komisjonis eelnõudesse sisse kirjutatud saada? Või pakute nüüd ise valmis eelnõusid ja seletuskirju ja seda juba pärast valimisi? Või andsite üle ja sellega on SA tegevus lõppenud?

SA tuumiku poolt laekunud vastus kõlab nii:

«Riigireformi SA on jätkanud oma tegevust ega pole vahepeal «pausile» läinud.  Sihtasutuse liikmed ja koostööpartnerid on pühendunud järgmistel nädalatel kuni valimisteni eelkõige kontseptsioonis olevate  ettepanekute selgitustööle nii silmast-silma kohtumistel kui avalikult. 

 Nüüd, mil valimisplatvormid avalikuks saanud, teeme jätkukohtumisi erakondade võtmeisikutega ja riigiametnikega, et riigireformist saaks riigijuhtide prioriteet ja sellest sünniks uude koalitsioonilepingusse vastav kokkulepe. Parteide valimisprogrammid näitavad, et ühisosa sel teemal on suurem, kui võis eeldada. Mis puutub reformi elluviimiseks vajalike jätkudokumentide väljatöötamisse, siis see töö toimub enne Riigikogu valimiste tulemuste selgumist ja uue koalitsioonileppe sõlmimist sihtasutuse siseselt.»

Riigireformi SA riigikogule oma reformiettepanekute paketi üle 21. novembril. Sihtasutuse algatajate ja nõukogu soov oli toona, et riigireform muutuks valimiskampaanias oluliseks teemaks ning nende pakutud ideed jõuaksid ka erakondade valimisprogrammidesse. Seni kampaaniate käigus räägitud küll kõigest muust, kui riigireformist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles