Vene inimesed kavatsevad raha säästma hakata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane Väljak Moskvas.
Punane Väljak Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaalased kulutasid eelmisel aastal rohkem kui 2017. aastal, kuid kavatsevad säästma hakata, selgus kolmapäeval uuringufirma Romir küsitluse tulemustest.

Veerand venemaalastest ei kavatse lähema poole aasta jooksul midagi suurt osta ning märgatavalt vähendada kulutusi riietele, ravile, puhkusele ja nutitelefonidele.

«Sellegipoolest ei ole mõningaid kulutuste liike alati võimalik kavandada ja ellu viia. See puudutab muu hulgas ravi, autoremonti, olmetehnika ostmist,» märkis Romir.

Venemaalaste mulluste kulutuste kohta ütlesid sotsioloogid, et küsitlustulemuste kohaselt suurenesid 2017. aastaga võrreldes kõik kulutused.

«Erandlik oli olmetehnika ja elektroonika, mille näitaja langeb juba kolmandat aastat - 13 protsendilt 2016. aastal 7 protsendile 2018. aastal. Kaks korda, 31 protsendilt 15 protsendile, kahanes perekondade hulk, kes ei ole poole aasta jooksul midagi suurt ostnud,» nentis Romir.

Detsembrikuises küsitluses osales 1500 täisealist inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles