Ministri ettepanek säästaks rekajuhtidele 2000 eurot (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveok. Foto on illustreeriv.
Raskeveok. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul võiks Eesti raskeveokite tehnoülevaatust lubada ka teistes Euroopa riikides, kuna see oleks ettevõttele mugavam ja säästaks ühe auto pealt 2000 eurot.

Ministri sõnul suurendab riigikogu majanduskomisjonile tehtud ettepanek rahvusvahelisi vedusid tegevate transpordiettevõtjate konkurentsivõimet, kel avaneks võimalus teha oma autodele tehnoülevaatus ka väljaspool Eestit.

«Eelkõige on täna probleem selles, et transpordiettevõtetel, kelle masinapark asub teenuse pakkumiseks välismaal, tuleb teatud aja tagant sõita kõikide masinatega Eestisse tehnoülevaatusele,» ütles Simson.

Lisaks ebaefektiivsele ajakasutusele toob auto ajutine tagasi toomine Eestisse täiendavalt kaasa finantskulutusi. «Ühe tühisõidu maksumuseks Kesk-Euroopast Eestisse ning tagasi on hinnanguliselt 2000 eurot,» lisas minister.

Muudatus võimaldab tulevikus Eestis registreeritud sõidukile teha ülevaatust riikides, kelle tehnoülevaatuse nõuded on vähemalt samaväärsed kui Eestis. Maanteeametile antakse muudatusega õigus sõlmida koostöökokkuleppeid teiste liikmesriikidega, kelle tehnoülevaatust hakataks tunnustama Eestis registreeritud raskeveokite puhul.

Ühtlasi määratletakse koostöölepingus ära kindlad isikud, kellel võimaldatakse vastavat tehnoülevaatust teha. Enne vastava lepingu sõlmimist hindab maanteeamet liikmesriigi vastavaid nõudeid ja teeb vajadusel määratud isikutele põhjaliku koolituse ning väljaõppe.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles