Huawei asutaja: me ei jagaks kunagi välisklientide andmeid Hiinaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei kontor Varssavis. FOTO: Jaap Arriens/Zumapress.com
Huawei kontor Varssavis. FOTO: Jaap Arriens/Zumapress.com Foto: Jaap Arriens/Zumapress.com

Hiina telekomihiiu Huawei asutaja ütles teisipäeval, et firma ei jagaks kunagi oma välisklientide konfidentsiaalseid andmeid Hiina riigiga.

Huawei asutja Ren Zhengfei püüdis Huawei peakorteris kohtumisel välisajakirjanikega leevendada lääneriikide muret seoses turvariskidega, mis on jätnud firma 5G võrgu arendamise vallas mitme riigi turult kõrvale.

Vastuseks küsimusele, kuidas Huawei vastaks Hiina ametivõimude taotlusele jagada nendega välisklientide või välisriikide mobiilsidevõrkude andmeid, sõnas Ren, et «me ütleksime sellisele palvele kindlasti ära».

USA, Austraalia, Jaapan ja veel mõned riigid on turvariskidele viidates kehtestanud piirangud Huawei seadmete kasutamisele võrkude arendamisel.

Lisaks vahistati eelmisel nädalal Poolas Huawei müügidirektor Wang Weijing, kellele esitati süüdistus Hiina heaks luuramises. Wang, kes on varem töötanud ka Hiina konsulaadis Gdańsk, vastutas kohalikus Huawei harus IT- ja kommunikatsioonitehnika müügi eest riigiasutustele, mis on kõrgendatud riigipoolse järelvalvega ärivaldkond.

Huawei on Wangi nüüdseks vallandanud, tuues põhjuseks ettevõtte nime määrimise. «Huawei otsustas lõpetada töölepingu ​Wang Weijingiga, kes rikkus Poola seadusi ning arreteeriti. Tema väidetavad tegevused ei ole ettevõttega seotud. Tööleping lõpetati, sest kõnealune juhtum kahjustab Huawei mainet. Huawei järgib kõiki kehtivaid seadusi ja eeskirju selles riigis, kus ta tegutseb, ning nõuab, et iga töötaja järgiks asukohariikide seadusi ja eeskirju,» teatas Huawei Eesti haru esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles