Ministeerium kavatseb toetada tööstuste digitaliseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistab ette piloottehase meedet.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistab ette piloottehase meedet. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) valmistab ette piloottehase meedet, millega toetatakse 1,2 miljoni euro ulatuses tööstusettevõtete digitaliseerimist ja automatiseerimist.

Meede avatakse tänavu suvel ning see kestab 2020. aasta lõpuni. 1,2 miljoni euro suuruse eelarvega meede on mõeldud nende tegevuste elluviimiseks, mis osutuvad vajalikuks vastavalt digitaliseerimise ja automatiseerimise meetme raamides koostatud ettevõtte digitaliseerimise teekaardile, ütles MKM-i avalike suhete nõunik Mihkel Loide BNS-ile.

Samas rõhutas ta, et ministeerium valmistab nimetatud meedet praegu ette, mistõttu pole kõik detailid veel paigas ning need võivad muutuda.

MKM-i majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede on varem öelnud, et riigil on tänavu IKT arenguprogrammist plaanis toetada piloottehaste meedet, kust saavad toetust kolm kuni neli tööstusettevõtet, mis on valmis läbima täieliku digitaliseerimise ja automatiseerimise.

“Eesmärgiks on tekitada Eestis pilootlahendusi, mis oleksid eeskujuks teistele valdkonna ettevõtetele ja mis aitaksid luua tööstusettevõtetes reaalseid toimivaid digitaalseid lahendusi,” rääkis Reede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles