Põhjala kolis ja pani vana pruulikoja müüki (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjala Pruulikoja uus tootmine Noblessneri sadamalinnakus. Fotol Põhjala Pruulikoja tegevjuht Enn Parel.
Põhjala Pruulikoja uus tootmine Noblessneri sadamalinnakus. Fotol Põhjala Pruulikoja tegevjuht Enn Parel. Foto: RAUL MEE / MOLLUSK MEEDIA

​Eesti väikepruulikoda Põhjala on ennast ligi 5 miljonit eurot maksma läinud Noblessneri sadamalinnaku uude pruulikotta sisse seadnud ning müüb oma vana Nõmmel asuvat pruulikoda töötava üksusena.

«Oleme uues pruulikojas tööd alustanud. Meie soov on vana pruulikoda müüa töötava üksusena,» ütles Põhjala Brewing AS-i juhatuse liige Enn Parel BNS-ile. Põhjala tootis vanas pruulikojas umbes 500 000 liitrit õlut aastas, kuivõrd ettevõte võtab Pareli sõnul vanast tootmishoonest viis õlletanki kaasa, siis on müüdava pruulikoja tootmismaht umbes 350 000 liitrit aastas.

Pruulikoda asub Nõmmel, aadressil Serva tänav 28. Tootmise ja lao pind on 650 ruutmeetrit ning kontoripinda 30 ruutmeetrit. Kinnistul asub kaev, kust saab põhjavett. Pinna üür on 4 eurot ruutmeetri kohta.

Pruulikoda on valmis sissekolimiseks peale sanitaarremonti ja lubade kordaajamist. «See on pruulikoda, kus oleme tootnud kõik oma auhindu võitnud õlled, mis on meid maailma 100 parima pruulikoja sekka viinud,» lisas Parel.

Põhjala investeeris Noblessneris asuva pruulikoja ja õllerestorani rajamiseks 5 miljonit eurot. Uues kompleksis on üle 2400 ruutmeetri pinda.

Eelmise aasta 23. veebruaril sõlmisid Põhjala Brewing AS ning Noblessneri sadamalinnaku arendaja, BLRT Grupi tütarettevõte Galeriimaja OÜ 15-aastase üürilepingu, mille kohaselt investeerib kinnistu omanik hoone renoveerimisse ligi 1,8 miljonit eurot ning Põhjala rajab ajaloolisesse Noblessneri laevatehase koostetsehhi aadressil Peetri 5 pruulikoja koos õllerestorani ja poega.

Põhjala Brewing AS on asutatud detsembris 2011. aastal ning tegeleb Põhjala kaubamärki kandvate õllede tootmise ja turustamisega. Ettevõtte käive oli 2017. aastal 2,2 miljonit eurot ning töötajate arv 13. Praegu ekspordib Põhjala 70 protsenti oma toodangust kokku 30 välisturule. Eesti kõrval müüakse kõige enam Põhjala õlut Soomes, Prantsusmaal, Hollandis, Hiinas ja Itaalias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles