Endine soojakuningas Kristjan Rahu ostis Ühisteenused (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn , 28.11.2018
Pressibriifing: European Diversified Infrastructure Fund II investeerib energiakontserni Utilitas.

Press briefing. European Diversified Infrastructure Fund II invests in Utilitas, leading private Estonian energy group
Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Tallinn , 28.11.2018 Pressibriifing: European Diversified Infrastructure Fund II investeerib energiakontserni Utilitas. Press briefing. European Diversified Infrastructure Fund II invests in Utilitas, leading private Estonian energy group Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Turvafirma G4S müüb Kristjan Rahu suurosalusega ettevõttele UG Investeeringud 100 protsenti AS-i Ühisteenused aktsiatest, teatasid ettevõtted.

Peale omanikuvahetust jätkub Ühisteenuste igapäevane tegevus muudatusteta, kõik kliendilepingud jäävad kehtima, samuti ei muutu ettevõtte kontaktid ega kaubamärk, teatasid ettevõtted.

«Otsustasime nüüd omanikega sellest ärist väljuda, et G4S saaks keskenduda oma põhitegevusele, milleks on turva- ja tuleohutusteenuste ning sularahateenuste pakkumine,» selgitas AS G4S Baltics juhatuse liige Priit Sarapuu.

«Ettevõtte äritegevust on alates 2007. aastast olulisel määral laiendatud. Oleme täna konkurentsivõimeline turuosaline ning olen kindel, et Ühisteenuste edasine areng on kogemustega ettevõtjate kätes,» ütles AS Ühisteenused juhatuse esimees Hendo Priimägi.

«AS Ühisteenused on eduka äristrateegia ja juhtimisega ettevõte ning valdkonnasiseselt paistab silma arenenud IT-lahenduste poolest,» märkis OÜ UG Investeeringud osanik Priit Koit.

AS Ühisteenused korraldab tasulist parkimist ning parkimisjärelevalvet üle Eesti: Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Narvas, Sillamäel, Viljandis ja Pärnus.

Ettevõte opereerib parkimismajades ning enam kui 100 tasulises eraparklas, osutades parkimiskorralduse teenust enam kui 400 eramaaomanikule. Lisaks parkimiskorraldusele osutab ettevõte liiklusreguleerimise teenust, omab Linnapesulate nimelist autopesulate ketti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus ja Keilas, tegeleb konfidentsiaalsete dokumentide hävitamise ehk infokaitseteenusega ja pakub elektrilaadijate taristu hooldust.

AS Ühisteenused annab tööd 57 inimesele üle Eesti. Ettevõtte käive oli 2017. aastal 5,7 miljonit eurot. AS Ühisteenused alustas tegevust 2007. aastal ning kuulus G4S rahvusvahelisse majanduskontserni. OÜ UG Investeeringud, senise ärinimega OÜ Utilitas Grupp, on eestimaine valdusfirma, mis investeerib Eesti infrastruktuuri- ja kommunaalvaldkonna ettevõttetesse.

UG Investeeringud OÜ suuromanikuks on 88,5-protsendilise osalusega soojatootja Utilitas Tallinna müünud Kristjan Rahu.

G4S on Eestis suurim turvaettevõte ja tegutsev kontsernina. G4S-ile kuulub Eesti Turvaettevõtete Liidu andmetel 37 protsenti turvaturust, 47 protsenti valveteenuste turust ja 57 protsenti tehnilise valve turust. Ettevõttel on üle 57 000 püsikliendi.

Lähtuvalt sõlmitud ostu-müügilepingust ei avalikusta pooled tehinguhinda. Tehing jõustub pärast konkurentsiameti heakskiitu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles