Tallinna Sadama reisijate arv purustas rekordi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal läks Tallinna Sadam ka börsile. Vasakul Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ja paremal peaminister Jüri Ratas.
Möödunud aastal läks Tallinna Sadam ka börsile. Vasakul Tallinna Sadama juht Valdo Kalm ja paremal peaminister Jüri Ratas. Foto: Joakim Klementi / Eesti Meedia

Tallinna Sadama 2018. aasta kaubamaht kasvas 7 protsenti ja reisijate arv jõudis rekordilise 10,6 miljonini.

Neljandas kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 5 miljonit tonni kaupa ning 2,3 miljonit reisijat. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kaubamaht 2 protsenti eelkõige vedellasti arvelt., teatas Tallinna Sadam.

Reisijate arv neljandas kvartalis vähenes 1 protsendi võrra. Laevakülastuste arv kasvas 4,8 protsendi võrra 1841 külastuseni.

Aasta kokkuvõttes oli Tallinna Sadama kaubamaht kokku 20,6 miljonit tonni, suurenedes eelmise aastaga võrreldes 7,4 protsenti, põhiliselt vedellasti ja ro-ro kaupade arvelt. Reisijate arv kasvas kahe eelneva aasta võrdluses 0,6 protsenti, jõudes läbi aegade rekordilise 10,6 miljoni reisijani. Reisijate arvu kasvu vedasid kruiisireisijad, keda eelmisel aastal oli üle 70 000 rohkem. Suurima laevaliini Tallinn-Helsingi reisijate arv jäi eelneva aastaga samale tasemele.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul võib 2018. aasta mahtudega rahule jääda, kuna ettevõte suutis keerulises konkurentsiolukorras kaubamahud stabiilsena hoida ja neid isegi kasvatada.

«Meil on hea meel, et vedellasti operaatorid on sõlminud uusi kokkuleppeid ja suutnud kasvatada mahte, hästi on käima läinud ka Muuga-Vuosaari ro-ro liin. Reisijate arvu osas saavutasime 11. aastat järjest rekordi,» rääkis Kalm pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles