Mulluse Kulna raudteeõnnetuse kahjud olid ligi 3 miljonit eurot (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta 20. veebruaril Kulnas toimunud üheksa vigastatuga rongiõnnetus põhjustas kokku ligi 3 miljoni euro väärtuses varalist kahju.

Suurimat varalist kahju kannatas ohutusjuurdluse keskuse raporti kohaselt AS Eesti Liinirongid ehk Elron, mille elektrirongikoosseis Stadler Flirt EMU 1309 sai liiklusohtlikke kahjustusi. Kokku moodustasid kahjud Elronile üle 2,8 miljoni eurot kahju.

Kahjustusi olid saanud kõik kolm vagunit, kõige vähem rongi viimane vagun. Vagunite külgseinad, katused, uste ja akende piirkonnad ning muud osad sisaldasid deformatsioone, rebendeid, kriimustusi, hõõrdedefekte, värvikahjustusi, kildudena eraldunud osi. Kahjustatud said ka alusvankrid, automaatsidur ja veomootor.

Õnnetuse põhjustanud veoauto Scania mootor ja kabiin ning käigukast olid purunenud, raam murdunud, mistõttu muutus auto õnnetuse tagajärjel kasutuskõlbmatuks. Haagis Krakeri paljud deformatsioonid olid muutnud ta vrakiks, märgitakse raportis.

Raudteeinfrastruktuuri kahjustused ilmnesid peale elektrirongi koosseisu sündmuskohalt äraviimist. Raudteeülesõidukohal olnud rööbastee sai liiklusohtlikke kahjustusi, mistõttu tuli rööbas ja raudteeülesõidukoha katteplaat välja vahetada. AS Eesti Raudteele moodustasid kahjud kokku üle 40 000 euro.

Mullu 20. veebruaril põrkasid Keila lähedal Kulna raudteeülesõidul kokku Elroni reisirong ja veoauto, misjärel jooksid rongi kaks vagunit rööbastelt maha. Liiklusõnnetustes sai viga üheksa inimest. Analüüsi tulemusena selgus, et reisirongiga kokku põrganud veoauto juht oli tarvitanud alkoholi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles