Viking Line'i reisijate arv Tallinna-Helsingi liinil mullu vähenes

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i laev.
Viking Line'i laev. Foto: GEORG KÕRRE/PM/Scanpix Baltics

Viking Line'iga reisis möödunud aastal 6,4 miljonit inimest, mida on 6,8 protsenti vähem kui 2017. aastal. Tallinna-Helsingi liinil langes sõitjate arv 16,8 protsenti 1,9 miljonini, kuna mullu polnud liinil katamaraani Viking FSTR.

2017. aasta veidi suuremat reisijate arvu selgitab renditud katamaraan Viking FSTR, mis sõitis mullu 10. aprillist kuni 15. oktoobrini. Võrreldes 2017. aastaga oli Viking Line'i Tallinna-Helsingi liinil möödunud aastal 38 protsenti vähem väljumisi.

Lisaks Viking XPRS-ile sõitsid liinil 16. juunist kuni 12. augustini ka Mariella ja Gabriella. Nende kahe laeva töö oli senistest hooaegadest kõige tulemuslikum.

Turu-Ahvenamaa-Stockholmi liinil oli Viking Grace'i ja Amorella reisijate arv pisut vähem kui tunamullu ehk 1,9 miljonit. Mõlemad laevad olid jaanuaris dokis: Amorella 9 päeva ja Viking Grace 14 päeva.

Helsingi-Mariehamni-Stockholmi liinil langes reisijate arv alla miljoni, 969 000 reisijale.

«Rõõmustame 2018. aasta reisijanumbrite üle. Reisijate arvu mõjutas osaliselt laevade dokis oleku aeg, aga ka meie eesmärk hoida piletite hinnataset. Jätkuv hinnakonkurents on olnud kasulik meie klientidele. Põhiturgudel oli liiklus stabiilne. Vene turistide arv kasvas veidi, mis on rõõmustav,» ütleb Viking Line'i tegevdirektor Jan Hanses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles