Amazoni asutaja abikaasa võib saada lahutusega maailma kõige rikkamaks naiseks (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff ja MacKenzie Bezos.
Jeff ja MacKenzie Bezos. Foto: DANNY MOLOSHOK / REUTERS

Kolmapäeval teatasid 25 aastat kestnud abielu lahutamisest Amazoni asutaja ja tegevjuht Jeff Bezos ning tema naine MacKenzie Bezos. Varade jagamine võib teha MacKenziest aga maailma rikkaima naise ja Amazoni suuromaniku.

Jeff Bezose varade väärtus on Bloombergi miljardäride indeksi andmetel 137,2 miljardit dollarit, mis teeb temast maailma kõige rikkama inimese. Varade võrdse jagamise puhul, mis on lahutuste puhul USAs kõige tavalisem praktika (juhul kui pole mingit eraldi lepingut), saab MacKenzie Bezos omale 69 miljardi dollari väärtuses varasid.

Praegu on maailma rikkaim naine kosmeetikafirma L’Oreal asutaja lapselaps Francoise Bettencourt Meyers, kelle varade väärtus on 45,6 miljardit dollarit. Peaaegu kõik miljardäride indeksisse kuuluvad naised on saanud oma varanduse läbi lahutuse või surma. 66st indeksis olevast naisest on vaid kuus teeninud oma varanduse ise võrreldes 313 mehega.

Kuna peaaegu kogu Bezoste 137,2 miljardi dollari suurune varandus eksisteerib Amazoni aktsiate näol, siis saab MacKenzie Bezosest ilmselt ka ettevõtte suuromanik. Jeff Bezosele on siiani kuulunud 16 protsenti Amazonist ehk siis ligikaudu 79 miljonit aktsiat, mille väärtus on umbes 130 miljardit dollarit. 

Teisena kõige suurem osalus kuulub Amazonis praegu investeerimisfirmale Vanguard, kelle käes on kuus protsenti ettevõtte aktsiatest. Kui Bezosed jagavad lahutuse korral oma aktsiad võrdselt, siis saab MacKenzie omale kaheksaprotsendise osaluse, mis on Vanguardist suurem. Kas see ka nii läheb, pole muidugi veel selge.

USA väljaanded The New York Post ja The National Enquirer kirjutasid kolmapäeval, et lahutuse põhjus on Jeff Bezose avalikuks tulnud armuafäär 49-aastase «Good Day LA» saate uudisteankru Lauren Sanchezega. Kas paar läheb lahutuse ja varade jagamise pärast ka kohtusse, pole veel teada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles