Margus Kastein valiti Hiiumaa sadamaid haldava sihtasutuse nõukogu juhiks

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kastein (paremal) Paides Arvamusfestivalil 2015. aastal koos diskussiooni moderaator Kadri Hansaluga.
Margus Kastein (paremal) Paides Arvamusfestivalil 2015. aastal koos diskussiooni moderaator Kadri Hansaluga. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES /
  • Hiiumaa vald koondas endale kuuluvad sadamad üheks sihtasutuseks
  • Peale vallasadamate on Hiiumaal erasadamaid ja 2 Saarte Liinide parvlaevasadamat

Hiiumaa vallale kuulub Hiiumaal kokku kolm väikesadamat, mille juhtimine oli varem killustunud erinevate ametite ja asutuste kätte. Ühtse sihtasutuse loomisega loodavad valla juhid parandada sadamate vahelist koostööd, tõhustada turundust ja vähendada kulusid.

Hiiumaa vallavolikogu otsustas möödunud aasta viimasel istungil ühendada sihtasutused Kärdla Sadam ja Hiiumaa Sadamad, ühtse sihtasutuse tegevuse eesmärgiks on majandada ja arendada Kärdla, Orjaku ning Sõru jahi- ja väikelaevade sadamaid. Sihtasutuse aasta lõpus kogunenud nõukogu valis esimeheks Margus Kasteini.

“Mul on väga hea meel, et Margus nõustus hakkama Hiiumaa sadamate sihtasutuse nõukogu esimehe kohale,” ütles SA Kärdla sadam nõukogu senine juht, Hiiu vallavolikogu esimees Aivar Viidik, “Margusel on pikaajaline juhtimiskogemus, lisaks visioon ja teotahe, mida sadamate arenduse juures parimal moel rakendada.” 

Margus Kastein
Margus Kastein Foto: Margus Kastein erakogu

Sihtasutuse Hiiumaa Sadamad juhatuse esimehe Sven Kriggulsoni sõnul on esimeseks tööks seada sadamad valmis uueks navigatsioonihooajaks, turundada sadamaid messidel ning koondada sadamate info ühele platvormile. “Jätkame juba rahastuse saanud investeeringute ellu viimisega Kärdla ja Orjaku sadamas. Tänavune suurim investeering on Orjaku sadamahoone ehitamine ja sadama renoveerimine INTERREG Central Baltic projekti Smart Marina abil,” ütles Kriggulson.

Kastein märkis, et kavas on ka Hiiumaa sadamate arengukava koostamine järgmiseks viieks aastaks. “Meil on ambitsioonikad eesmärgid, mille elluviimiseks vajame nii häid mõtteid kui rahalisi vahendeid. Seetõttu pean tähtsaks kohe arengukava koostamise alguses kaasata kogukondade ja partnerite ideid, millega saame oma plaanides arvestada,” kommenteeris Kastein.

Hiiumaal ehitatud ajaloolise halulaeva uusversioon Hiiu Ingel Kärdla sadamas
Hiiumaal ehitatud ajaloolise halulaeva uusversioon Hiiu Ingel Kärdla sadamas Foto: Jaano Martin Ots / Postimees

Sihtasutuse Hiiumaa Sadamad nõukogusse kuuluvad veel Ilmi Aksli, Liina Härm, Toomas Kokovkin, Sven Nuutmann, Indrek Ulla, Aivar Viidik ja Katrin Visnapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles