Harku järve jääl alustasid võidukihutamist talisurfi slalomistid

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääsurfi slalomistid võtavad märki
Jääsurfi slalomistid võtavad märki Foto: Enda Pärisma
  • Jääsurfajad alustasid Fun Slaalom sarja esimese etapiga Harku järve jääl
  • Oli kukkumisi ja üks kokkupõrge, inimesed jäid terveks, kannatada sai varustus
  • Jääsurfis võivad kiirused jõuda üle 100 km tunnis

Kuigi jääolud Harku järvel polnud kõige paremad, alustati talisurfi Fun Slaalom sarja võistlusega, läinud nädalavahetusel sõidetud etapil võidutsesid kogenud surfajad.

Paljud surfajad ei viska purje nurka ka talvel, vaid vahetavad surfilaua jääkelgu vastu. Nagu jääpurjetaminegi, on jääsurf keeruline tehnikaspordiala, kus kiirused võivad küündida üle 100 kilomeetri tunnis. Jääsurfis võisteldakse erinevates võistlusklassides, üks vaatemängulisem neist on lühirajal sõidetav slaalom, mille FUN võistlussarja esimene etapp sõideti läinud nädalavahetusel Harku järve jääl.

Kuigi jää oli konarlik ning tingimused seega mitte kõige paremad, sai võistlus peetud. Oli kukkumisi ja üks kokkupõrge, kuid võistlejad kannatada ei saanud, vaid varustus sai vigastada. 

Üldarvestuses sai esikoha kogenud jääsurfaja Tõnis Salong. Teise koha saavutas Raivo Saarm ja kolmas koht läks Raul Mihkel Antonile (U20). 

Jääsurfi Fun Slaalom I etapi esikolmik
Jääsurfi Fun Slaalom I etapi esikolmik Foto: Enda Pärisma

Kõik tulemused ja rohkem pilte võistlussarja leheküljel slaalom.ee

Jääsurf on eesti surfajatele üks edukamaid võistlusklasse, Boris Ljubtšenko on sel spordialal saavutanud kaks korda MM hõbemedali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles