Kolm firmat noolib riigi autode suurhanget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Sille Annuk

Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) poolt välja kuulutatud riigihankele avaliku sektori sõidukite liisinguteenuse pakkumiseks esitati kokku kolm pakkumust. 

Pakkumuse esitasid SIA Unicredit Leasing Eesti filiaal, AS Swedbank Liising ning ühispakkumuse esitasid ka AS SEB Liising ja selle tütarfirma AS Rentacar. RTK soovib otsused hanke osas teha lähinädalatel, ütles keskuse kommunikatsioonispetsialist Piret Maiberg BNS-ile. 

«Kuna tegemist on raamlepinguga ja lepingu täitmine toimub vastavalt hankega liitunud asutuste reaalsetele vajadustele, siis selgub riigihanke maksumus lepinguperioodi lõpuks,» lisas ta. Antud lepinguperiood on 36 kuud. 

RTK korraldab sõiduautode ühishanget teist korda ning ühiselt hankimise eesmärk on keskuse teatel kokku hoida riigi ehk maksumaksja raha. Kui eelmine sõiduautode ühishange koosnes kahest eraldi riigihankest, millest esimese raames osteti autosid ja teise raames võeti ostetud autod liisingusse, siis uue riigihanke tulemusena on kavas sõlmida üks raamleping kuni viie liisingupakkujaga, teatas RTK detsembris hanget välja kuulutades. 

Sellise valiku taga on soov tagada asutuste jaoks sõidukite lihtsam, kiirem ja paindlikum tellimine ning võimaldada raamlepingu partneritel pakkuda kogu lepinguperioodil standarditele vastavaid sõidukeid, sõltumata autode turul toimuvatest muutustest.

Raamlepingu alusel saab soetada sõidukeid, mille tehniline kirjeldus on paika pandud rahandusministeeriumi kokku kutsutud standardiseerimise töögrupi poolt. Kokku koostati kaheksas erinevas sõidukiklassis 13 standardit. Selleks, et saavutada soetatavate sõidukite maksumuselt mastaabisäästu, määrati lisaks sõidukite standardiseerimisele ära ka sõidukite tellimise menetlusreeglid.

RTK korraldab hanke raames sõlmitava raamlepingu alusel ühishankes osalenud asutustele minikonkursse kaks korda aastas, koondades eelnevalt asutuste sõidukite vajadused. Samas jääb ühishankes osalenud asutustel õigus vajadusel iseseisvalt raamlepingu alusel minikonkursse korraldada. Sõlmitava raamlepingu alusel on võimalik sõidukeid liisida nii kasutus- kui kapitalirendi tingimustel.

RTK alustas üleriigiliste ühishangete korraldamist 2017. aastal: eesmärk on laiendada asjade ja teenuste ringi, mida koostöös asutustega standardiseerida ja ühiselt hankida. 2019. aasta esimeses kvartalis korraldab RTK veel kolm üleriigilist ühishanget: kütuse, koopiapaberi ja kantseleitarvete ostmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles