Investor Mari õudne aasta

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari portfell
Mari portfell Foto: Pm

Kriisi kartes sattusin pöörase tormi keskele. Just nii võib kokku võtta minu möödunud aasta turgudel. Oli ju mullune aktsiatele kümne aasta kõige kehvem.

Kirjutasin eelmisel aastal korduvalt, et turgude pikk tõus võib peagi muutuda languseks ning ma valmistun selleks. Aga languseks valmistudes ja turvasadamaid otsides sattusin otse tormi keskmesse ning minu portfelli väärtus langes miinusesse mitte ainult eelmise aasta kohta, vaid üldse kokku. Õnneks on miinus küll alla ühe protsendi.

Investeerimist alustades oli mul 7000 eurot, millele lisasin metsamüügist saadud 13 000 eurot ja sain nii kokku 20 000 eurot, mida investeerida. Kaks aastat hiljem ehk eile hommikul oli mu vara koguväärtus 19 978,45 eurot. Seejuures on börsid viimastel päevadel tõusnud. Aga ikkagi, portfelli sisu kohe nüüd müües oleks selle väärtus ilmselt väiksemgi, sest peaksin maksma üsna kopsakat tehingutasu. Kui lisada sellele kõigele kahe aasta inflatsioon, siis on asi nutune. Aga mitte lootusetu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles