Eestis registreeritud krüptoplatvorm lubab kaubelda USA aktsiatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin paberdollarite taustal.
Bitcoin paberdollarite taustal. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Eestis, Iisraelis ja Maltal baseeruv krüptokauplemisplatvorm DX.Exchange lansseeris esmaspäeval kauplemisteenuse, millega saab firma teatel osta ja müüa rahvusvaheliste suurfirmade aktsiaid.

DX.Exchange-i teatel saab platvormile paigutada nii riikide vääringuid kui ka rohkemkaubeldud krüptorahasid ning nendega osta erinevaid Nasdaq, NYSE, Hong Kongi ja Tokyo börsil noteeritud firmade aktsiaid. Omandatud aktsiaid hoitakse Maltal baseeruva firma MPS MarketPlace Securities Ltd arvel.

Platvormisiseseks kauplemiseks omandatud aktsiad niinimetatult tokeniseeritakse, mis võimaldab reaalse aktsiaga tagatud krüptovara platvormi siseselt kas terviku või osade kaupa osta ja müüa.

Eestis tegutseb krüptofirma läbi Coins Marketplace Technologies OÜ, millele on väljastatud Eestis virtuaalvääringu rahakotiteenuse ja virtuaalvääringu raha vastu vahetamise teenuse tegevusload.

Coins Marketplace Technologies OÜ tegevusaadressiks on märgitud Roosikrantsi 2. Ettevõte asutati 2017. aasta detsembris Eesti firmafarmi KRM Holdingu poolt ning menetlusdokumentide kättesaamiseks pädevaks isikuks on samuti märgitud KRM Agent OÜ. Ettevõtte omanik on Iisraeli kodanik Limor Patarkazishvili ja juhatuse liige samuti Iisraelist pärit Hagay Elyakim.

Bloomberg kirjutas neljapäeval, et digiteeritud aktsiad võivad pakkuda investoritele lisaväärtust, sest nendega saab kaubelda ka siis, kui turud on suletud, osta ja müüa on võimalik ka aktsiate osasid ning see võiks võimaldada aktsiatele ligipääsu ka välismaa investoritele, kes teisiti USA aktsiaturgudele ei pääse.

Seejuures ei ole aga selge, kuidas suhtub USA väärtpaberite tokeniseerimisse ja välismaal kauplemisse USA väärtpaberi- ja börsikomisjon (SEC), mis Bloombergile neljapäeval kommentaari ei andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles