Soomlaste suurtehas Pärnus on leinud pool vajalikest töötajatest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsä Woodi Pärnu tehas.
Metsä Woodi Pärnu tehas. Foto: Mailiis Ollino

Augustis tööd alustanud Metsä Woodi Pärnu kasevineeritehases töötab aasta lõpu seisuga enam kui 100 inimest, täisvõimsusel tööle hakates saab tehases tööd umbes 200 inimest.

Pärnu tehase juhi Kaarel Tali sõnul kulgeb käivitamine plaanipäraselt: lisaks töötavale 17 tootmisliinile on ettevõtte üles panemas veel kaheksat liini.

Metsä Woodi Pärnu tehases valmistatakse kasevineeri, mida kasutatakse peamiselt ehitus- ja transporditööstuses. Pärnu tehase tootmisvõimsus on 50 000 kuupmeetrit aastas, mis tähendab 30 000 kuupmeetri lisandumist Metsä Woodi kogu tootmisvõimsusele.

Pärnu tehases kasutatav tooraine kasespoon valmistatakse Kesk-Soomes Äänikoskis. Selleks kasutatav puit hangitakse Soomest, peamiselt Metsä Grupi omanikele kuuluvatest metsadest.

Pärnu tehase täisvõimsus on plaanis saavutada 2020. aastaks ja selleks on vaja värvata veel 100 töötajat.

Pärnu tehase ehitus algas 2017. aasta aprillis ning see valmis 2018. aasta kevadel. Tehase ehitas 14 miljoni euroga Nordecon AS. Kokku investeerib Metsä Wood tehasesse üle 50 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles