Saksamaa liiduvabariik andis Volkswageni maksumaksja raha põletamise eest kohtusse (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FILE PHOTO: A Volkswagen logo is pictured at Volkswagen's headquarters in Wolfsburg, Germany, April 22, 2016. REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo
FILE PHOTO: A Volkswagen logo is pictured at Volkswagen's headquarters in Wolfsburg, Germany, April 22, 2016. REUTERS/Hannibal Hanschke/File Photo Foto: HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS

Saksamaa liiduvabariik Baden-Württemberg nõuab Volkswagenilt kohtu kaudu hüvitist, sest ostis maksumaksja raha eest autotootja masinaid, mis võivad nüüd emissiooniskandaali tõttu keelu alla minna, kirjutab Reuters.

Saksa väljaande FAZ kohaselt algatasid Baden-Württembergi ametnikud kohtuasja eelmise aasta lõpus ning nõuavad autotootjalt hüvitist, mille suurus olevat üle 10 miljoni euro. Volkswagen väitis Reutersile, et pole kaebust näinud. FAZ-i kohaselt osteti ja liisiti mitmetes linnades Volkswageni diiselautosid politsei kasutuseks, kuid väljaanne ei täpsustanud kuidas ja kui palju raha liiduvabariik kaotas. 

Volkswageni heitegaaside emissiooniskandaal puhkes 2015. aasta 18. septembril, mil USA keskkonnaagentuur teatas, et Volkswagen lõi spetsiaalselt tarkvara, mis võltsis ametliku mõõtmise ajal sõidukite toksiliste heitmete näitajaid.

Mõned päevad hiljem tunnistas ettevõte, et petutarkvaraga oli varustatud 11 miljonit sõidukit. Nädal hiljem astus pärast ettevõtte nõukogu kriisikoosolekut ametist tagasi toonane tegevjuht Martin Winterkorn.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles