Kilvar Kessler: krüptorahanduses peituvad suured riskid (3)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juhi Kilvar Kessleri hinnangul on Eesti inimeste teadlikkus rahaasjadest kasvanud, kuid paljude inimeste teadmisi tumestab soov teenida liiga hõlpsat tulu.
Finantsinspektsiooni juhi Kilvar Kessleri hinnangul on Eesti inimeste teadlikkus rahaasjadest kasvanud, kuid paljude inimeste teadmisi tumestab soov teenida liiga hõlpsat tulu. Foto: Tairo Lutter

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler tunnistab, et möödunud aasta oli tema karjääri kõige raskem, kuid üldse mitte Danske skandaali tõttu. Muuhulgas hoiatab Kessler Eestis puhkenud krüptobuumi eest, millest peituvad eelkõige pettuse ja kelmuse riskid ning selle kaudu mainerisk meie riigile.

Teie asutuse jaoks sai Danske lõpu 2015. aastal. Samas avalikkuses lahvatas skandaal mullu. Kas ootasitegi, millal see juhtub?

Jah, 2015. aastal oli järelevalvelises mõttes peamine osa lõppenud, aga oleme öelnud, et analüüsime panga enda raportit ja nende tegevusi ning vajaduse korral teeme vastavaid otsuseid. Nii et päris lõppenud see veel ei ole.

Mulle on huvitav avalikkuse ja meedia pool. 2015. aastal oli vaikus, 2016. aastal korraks oli midagi, siis hakkas 2017. aastal tulema, kui oli kaks Laundromati ning 2018. aastal läks eriliselt käima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles