Liviko tahab registreerida Bellingshauseni nime enda kaubamärgina (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabian Gottlieb von Bellingshausen.
Fabian Gottlieb von Bellingshausen. Foto: Internet

Alkoholitootja AS Liviko on esitanud Eesti patendiametile taotluse registreerida Saaremaal sündinud meresõitja ja Antarktise avastaja Fabian Gottlieb von Bellingshauseni nimi kaubamärgina, kirjutab Saarte Hääl.

Liviko suhtekorraldusbüroo PR Partner konsultant Jaanika Palm ütles, et kõik on veel idee tasandil. «Turundusosakond mõtleb välja igasuguseid nimesid nii sise- kui ka välisturule ja Bellingshauseni nimi võiks kindlasti selleks sobida. Aga kokkuvõttes ei pruugi plaanist ikkagi asja saada ja see jääbki lihtsalt patenteeritud nimeks,» rääkis Palm.

Fabian Gottlieb von Bellingshauseni teemaga tegelenud Tartu Ülikooli geograafia ajaloo vanemteadur Erki Tammiksaar ütles, et Liviko plaan tundub imelik ja seepärast ta seda ei poolda.

«Ma ei oskagi oma tunnet sõnadesse panna, miks ei pooldaks,» lisas ta. «Samas, kuna Bellingshausen on juba ammu surnud, siis võib tema nimega vist teha, mida keegi soovib. Teisalt, miks just polaarsõitja nime anda – kas vägijook on kangem kui 40 kraadi? Samas tean, et näiteks Mauritiusel on Prantsusmaa admirali Louis Antoine de Bougainville´i nimeline rumm ja mulle on seda sealt joomiseks toodud. Seega on mul kahetised tunded.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles