Galerii: Tallinna sadama D-terminali laiendus saavutas lõpliku kõrguse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sadamale kuuluva D-terminali hoone möödunud juunis alustatud laiendus saavutas planeeritud kõrguse, hoone valmib lõplikult 2020. aasta suvel.

«Praeguseks momendiks on valminud terminali juurdeehitatava osa kandekonstruktsioonid ja hoone on saavutanud oma kõrguse. Edasi minnakse juba välisseinte monteerimisega ning samuti on lähiajal ees katusetööd koos katuseakende paigaldusega,» ütles Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusdivisjoni juhi Peeter Nõgu pressiteate vahendusel.

Nõgu sõnul on D-terminali laiendus mitmeaastane mahukas ehitusobjekt, mil kavandatud ehitustööde käigus suureneb hoone pindala üle kahe korra ehk praeguselt 7000 ruutmeetri asemel on tulevikus D-terminalis pinda ligi 14 000 ruutmeetrit.

Nordeconi poolt ehitatava laienduse ehitusmaksumus on umbes 18,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

D-terminali ühe osa tööd valmivad plaanide kohaselt käeoleva aasta augustikuuks ja pärast kasutusloa saamist on võimalik renoveeritud terminaliosa avada reisijate teenindamiseks. Hoone lõplik valmimine on planeeritud 2020. aasta suveks. 

Uuenevas D-terminalis saavad olema avarad ootealad reisijatele, kuhu on lisatud uusi istumisvõimalusi. Terminali on planeeritud rohkem ruumi ka kohvikutele ja kaubandusele. Uute võimalustena lisanduvad lasteala ning eraldi lounge. D-terminali kasutavad laevafirma Tallink reisijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles