Huawei ametlik Twitteri konto edastas uusaasta tervituse iPhone'i pealt, töötajaid karistati

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei müügiassistent Wuhanis, Hubei provintsis.
Huawei müügiassistent Wuhanis, Hubei provintsis. Foto: DARLEY SHEN / REUTERS

Hiina tehnoloogiahiid Huawei karistas kahte töötat, sest nad kasutasid ettevõtte ametlikul Twitteri kontol uusaasta tervituse edastamiseks iPhone'i. Sotsiaalmeedia platvorm informeeris kõiki kasutajaid, et säuts on tehtud iPhone'iga ning prohmakas läks internetis lendu.

Huawei on Apple'i suurim konkurent Hiinas ning pärast Huawei finantsjuhi vahistamist Kanadas on rivaalitsemine võtnud ka poliitilised mõõtmed. Hiinas kutsutakse üles Apple'i tooteid boikoteerima ning mitmed ettevõtted on lubanud karistada töötajaid Apple'i toodete kasutamise eest.

USA väljaande Reuters kätte jõunud Huawei siseraporti järgi, mille kuupäevaks on kolmas jaanuar, ütles ettevõtte vanem asepresident Chen Lifang, et intsident tekitas Huawei brändile mainelist kahju.

Huawei sotsiaalmeediat haldaval turundusfirmal Sapient tekkisid raporti järgi probleemid virtuaalse privaatvõrguga (VPN) ja seepärast kasutasid töötajad iPhone'i, mille sees oli rändlusega SIM kaart, et säuts keskööl välja saata. Twitter on Hiinas blokeeritud (nii nagu Facebook ja Google) ja selle pärast tuleb sellistele lehekülgedele pääsemiseks kasutada privaatvõrke.

Kahte ämbrisse astunud töötajat karistati ametiposti ja palganumbri alandamisega 5000 jüaani võrra (umbes 728 dollarit). Hooletu juhtumise eest karistatakse ka Huawei digitaalse turunduse direktorit, kelle palk ajutiselt külmutatakse.

Huawei haaras möödunud aasta alguses Apple'ilt maailma teisena suurima mobiilitootja positsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles