Kuulus investor Warren Buffett kaotas Apple'i tõttu ühe päevaga neli miljardit dollarit (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: RICK WILKING / REUTERS

Kõigi aegade edukaimaks investoriks ja «Omaha oraakliks» tituleeritud Warren Buffett on kaotanud pärast Apple'i müügiprognoosi alandamist peaaegu neli miljardit dollarit.

Buffettile kuuluv investeerimisfirma Berkshire Hathaway omab umbes 252,5 miljonit Apple'i aktsiat ja on nutiseadmete tootja teisena kõige suurem investor. Apple moodustab ligemale 25,7 protsenti Berkshire Hathaway portfooliost. Kõigist oma aktsiatest omab Buffett kõige rohkem just Apple'i aktsiaid, mida mees on siiani alati kiitnud.

Apple'i aktsia langes neljapäeval börsil 10 protsenti ning Berkshire osaluse väärtus kahanes ühe päevaga 40 miljardi dollari pealt umbes 36 miljardi dollari peale. Firma investeeris Apple'isse esimest korda 2016. aastal ja omas enne tehnoloogiafirmadest ainult IBM'i aktsiaid.

Warren Buffett on viimase kahe aasta jooksul peale Apple'i aktsiate ostmist korduvalt ülistanud iPhone'i ja Tim Cooki, väites, et tänu tugevale brändilojaalsusele elavad sajad miljonid inimesed praktiliselt tervet oma elu läbi iPhone'i.

Ise ta enda sõnul seda telefoni ei oma, kuid kasutab iPad'i. Buffett on samuti väitnud, et ülikallis iPhone pole mitte ülehinnatud, vaid hoopis alahinnatud, arvestades, mis tehnoloogia sinna sisse läheb.

Berkshire Hathaway aktsia langes neljapäeval üle viie protsendi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles