Botnica läheb suvel Arktikasse jääd murdma

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Botnica.
Jäämurdja Botnica. Foto: Toomas Huik

ASi Tallinna Sadam jäämurdja Botnica läheb ka sel suvel ja sügisel Kanada Arktikasse jääd murdma ja muid abitöid tegema. 

Botnica emafirma TS Shipping juhatuse esimehe Ülo Eero sõnul jäi Kanada partner eelmisel aastal Botnica tööga väga rahule ja pikendas tellimust ka selle aasta suveks.

«Meil on hea meel, et ka sel suvel saab Botnica teha jäämurdjale just kõige paremini sobivat ehk siis jäämurdetööd. Eelmisel aastal abistas Botnica Kanada arktilises jääs üle 250 meetri pikkuseid Panamax tüüpi laevasid üle 80 korra. See oli taaskord heaks tõenduseks, et Botnica on võimeline töötama üsna äärmuslikes tingimustes ja on võimeline abistama rasketes jääoludes ka endast tunduvalt suuremaid laevasid,» ütles Eero. 

Jäämurdja Botnica kaasatakse Kanada Arktika vetes rauamaagi ekspordi projekti osutamaks jääseirelaevana Panamax tüüpi kaubalaevadele eskortteenust Põhja-Kanada arktilistes vetes. Lisaks teostab Botnica selles ökoloogiliselt väga tundlikus piirkonnas reostusseiret ja osutab vajadusel hädas olevatele laevadele pukseerimis- ja abistamisteenust.

Vastavalt kokkuleppele kestab tööperiood juuni lõpust oktoobri lõpuni. Eelmisel aastal allkirjastatud prahileping Kanada partneriga on kehtiv kuni 2022. aastani, kuid kuulub partneri poolt igaks aastaks üle kinnitamisele.

Baffinland Iron Mines LP on Kanada kaevandusettevõte, mis tegeleb rauamaagi kaevandamisega Baffini saarel Kanada Arktikas.

Talveperioodil ehk 20. detsembrist kuni 20. aprillini murrab Botnica jääd Eesti rannikuvetes.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles