Tormisel merel abistab laevu Veeteede Ameti laevaliikluse korraldamise osakond VTS

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multifunktsionaalne jäämurdja Botnica
Multifunktsionaalne jäämurdja Botnica Foto: Tairo Lutter / Postimees

Veeteede Ameti teatel jälgib ameti laevaliikluse korraldamise osakond (VTS) olukorda Soome lahe Eesti vastutusalas ning on valmis laevadele vajadusel rasketes oludes navigeerimisel abi osutama. 

Veeteede Ameti laevaliikluse korraldamise osakond (VTS) jälgib olukorda Soome lahe laevaliikluse korraldamise süsteemi Eesti vastutusalas. VTS-operaatorid jagavad laevadele vajadusel operatiivselt infot ning aitavad rasketes oludes navigeerida, teatas Veeteede Amet

Kui sadamad keeruliste ilmastikuolude tõttu laevu vastu ei võta, siis jäävad laevad kas triivi või ankrusse paremat ilma ootama. Olenevalt ankruala asukohast ja tuulte suunast, on osad alad rohkem avatud tormi mõjule kui teised, mistõttu laevadel on tugevate tuultega keeruline ankrus püsida.

«VTS-operaatorid jälgivad kogu aeg kõiki aluseid, sealhulgas ankrus olevaid ja triivivaid. Kui märgatakse, et mõni neist on triivimas ankrualast välja, siis koheselt teavitatakse sellest laeva,» teatas Veeteede Ameti kommunikatsioonijuht Jane Niit ning lisas, et VTS-operaatorid jälgivad laevu 24/7. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles