Tehnikahinnang: PlayStation Classic on kriminaalselt halb toode

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Pau

Jõulud on läbi ja nüüd on aeg ausalt välja öelda, mida ma arvan kogu maailmale kingitusena mõeldud retrostiilis mängukonsoolist PlayStation Classic: tegemist on kriminaalselt halva tootega ja vaatan etteheitvalt otsa kõigile jaekaupmeestele, kes selle Sony pahna pühade eel müüki panid.

Detsembri alguses Eesti poelettidele jõunud mängukonsool on mängude maailmas umbes sama halb, nagu aasta eest retroreklaamina välja toodud Nokia 3310 mobiilimaailmas: see ei kõlba sisuliselt millekski, mida kaasaja tarbija vajab.

Toome vaid mõned näited. Esiteks on sellel tõsine probleem Euroopa teleristandardiga (PAL, SECAM jne) ja selle tagajärjel on pilt valdavas osas eurooplaste telerites äärmiselt kehva resolutsiooniga. Või võtame kasvõi asjaolu, et ainus võimalus juhtpulte ühendada on lühikesevõitu juhtmed – ei mingeid üle õhu variante ega teiste pultide tuge!

Ja mis kõige olulisem: aastal 2018 pannakse müüki mängukonsool,  millel on peal vaid eelinstallitud mängud. 20 tükki. Ei mingit võimalust neid eemaldada ja midagi muud asemele panna. Pealegi on tegemist valikuga, mis ei rahulda tõenäoliselt kedagi – isegi Tomb Raider on puudu. Teate, see oleks nagu pandaks müügile auto, mis sõidab vaid bensiiniga A76  - sellega, mida Vene ajal müüdi.

Tundub, et üle maailma on kasutajad selle toote nostalgilistest «võludest» aimu saanud, kuna selle hind kukkus juba kohe jõulude järel üleilmsetest veebipoodides 100-lt dollarilt 60-le. Eestis müüakse aga seda siiani enam kui 100 euro eest. Suur «tänu» Geeniusele, kes seda oma järjekordses tasutud piinlikus blogiartiklis parimaks jõulukingituseks nimetas.

Ainsad head asjad selle konsooli puhul on selle kerge kaal ja häkitavus. Esimene PS tuli müügile juba 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles