Aktsiaturud alustasid uut aastat punases, meeleolud on mõrud (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea börsil polnud olukord kiita.
Lõuna-Korea börsil polnud olukord kiita. Foto: JEON HEON-KYUN / EPA

Aasia aktsiaturud alustasid uue aasta esimest börsipäeva paljuski punases, olles seljataha jätnud katastroofilise ja kaootilise detsembrikuu. Investorid tunnevad endiselt ärevust globaalse majanduskasvu ning Hiina ja USA suhete käekäigu pärast.

Hong Kongi Hang Seng indeks langes 2,4 protsenti ja Hiina Shanghai Composite ühe protsendi. Austraalia ASX langes 1,6 protsenti ja Lõuna-Korea KOSPI 1,5 protsenti. Jaapani börs jäi kolmapäeval veel suletuks. Tegu oli 2019. aasta esimese kauplemispäevaga.

USA turud ei ole veel avanenud, kuid 2018. aasta detsember oli Wall Streetil halvim pärast 2008. aastat. Eriti halvasti läks Dow indeksil, mis kukkus aasta viimase kuuga 8,7 protsenti.

Investorite suurimateks muredeks on hetkel aeglustuv Hiina majanduskasv, mille taga on paljuski kaubandussõda USAga. Hiina aktsiad langesid möödunud aastaga ligemale 25 protsenti. Analüütikute hinnangul võib kaubandussõjast alata üleüldine globaalse majanduskasvu aeglustumine.

USA investorid on hetkel paljuski mures ka kasvavate intressimäärade pärast ning Euroopa turge raputab segadus ja teadmatus Brexiti ümber.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles