Ehitaja: mullu oli halvim aasta (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja
Ehitaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ehitusfirma Leonhard Weiss RTE juhatuse liikme Indrek Kaliste sõnul oli mullu nende jaoks viimase 22 aasta halvim aasta.

Kaliste ütles, et aasta oli raske, kuna esimese poolaasta võidetud tööde portfell oli «õhuke» ning tööd ise selles madalate hindadega, kirjutab ehitusuudised.ee

«Suutsime anda tööd küll kõigile oma inimestele, kuid seisid paljud suured raudtee-ehituses kasutatavad spetsiifilised masinad, mis maksavad miljoneid,» rääkis ta.

OÜ Maru Betoonitööd juhatuse liige Taavi Varb rääkis, et betoonitööde sektoris on tekkinud palju väikeseid ettevõtteid, milles on vaid platsil mehi kamandav ettevõtte juht koos oma paari töölisega.

Kuna väiksed nullist alustanud ettevõtted solgivad tema hinnangul turgu, ei saa rääkida peatöövõtja vaates ajaloo parimast aastast. «Pigem tuleb pingutada, et kuidagi ellu jääda, olukorras, kus töövõtjad ei konkureeri võrdsetel alustel,» märkis ta.

OÜ Mapri Ehitus juhatuse liige Tarmo Roos ütles Ehitusuudistele, et lõppeval aastal tuleb neil rekordiline käive, kuid sisendhindade tõusu tõttu on peatöövõtus marginaalid veelgi vähenenud.

Loe pikemalt Ehitusuudised.ee-st.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles