Eesti e-residendi vara kasvas 4 miljardi dollari võrra

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mukesh Ambani,
Mukesh Ambani, Foto: AMIT DAVE / REUTERS/Scanpix

Vaatamata sellele, et maailma aktsiaturgudel oli eelmine aasta kümne aasta halvim, oli maailma rikkaimate seas inimesi, kelle vara kasvas miljardite ja isegi kümnete miljardite dollarite võrra.

Maailma rikkaima inimese, Amazoni asutaja ja suuromaniku Jeff Bezosi vara kasvas möödunud aastal 26 miljardi euro võrra 125 miljardi dollarini võrra, India rikkaima inimese ja Eesti e-residendi Mukesh Ambani vara aga nelja miljardi võrra 44,3 miljardi dollarini, selgub Bloombergi maailma rikkaimate inimeste edetabelist.

Neid, kelle vara kahanes enam kui kümne miljardi dollari võrra oli viis. Kõige rohkem kaotas aastaga Facebooki asutaja ja suuromanik Mark Zuckerberg – 20,7 miljardi võrra 58 miljardi dollarini. Hiigelsumma kaotas ka Zara looja ja kaubamärgi omaniku Inditex asutaja ja suuromanik Amanzio Ortega, kelle vara väärtus kahanes 16,7 miljardi dollari võrra 58,6 miljardi dollarini.

Suur kaotus oli eelmine aasta Hiina miljardäridele, sest Hiina börs oli maailma 2018. aastal maailma suurim kukkuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles