Galerii: bensiini hind tanklates kukkus aasta odavaimaks (11)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suuremad kütusemüüjad langetasid täna hommikul tanklates märkimisväärselt hindu. Bensiin 95 kukkus mitmes tanklas 2018. aasta madalaimale tasemele. 

Kui nädalavahetusel maksis liiter bensiin 95 pealinnas ligikaudu 1,259 eurot, siis täna hommikul oli see Nestes, Olerexis ja Alexelas langenud 7 sendi võrra 1,189 eurole. Diisli liitrihind oli täna 1,229 eurot. 

Alexela juhatuse liige Alan Vaht ütles, et kuna praegu on veel pühad, püüavad tanklaketid odavama hinnaga eratarbijat. Mis jaehinnaga edasi saab, Vaht prognoosida ei osanud, vihjates tohutule turbulentsile ja ebakindlusele nafta maailmaturu hinnaliikumises.

New Yorgi ja Londoni naftahinnad, millel Eesti tanklahinnad põhinevad, möödunud reedel veidi tõusid. Samas võrreldes tänavuse oktoobri tipuga on nafta hind langenud üle 40 protsendi.

Eesti üks suuremaid kütusemüüjaid, Olerexi omanik Antti Moppel prognoosis nädal aega tagasi Postimehes, et kuigi bensiini hind kevadel tõuseb, jäävad aastal 2019 tanklahinna rekordid ilmselt löömata.

«Bensiini hinnatõus tuleb 2019. aasta kevadel, mil maailma suurim bensiinipõletaja USA avab sõiduhooaja ja suurendab tarbimist,» ütles Moppel. Seevastu diislikütuse hind kevadel pigem langeb, kuna minnakse üle odavamale suvisele diislikütusele. «Täna näib, et nafta hind ei suuda 2019. aastal suurelt tõusta ja jaehinnarekordid jäävad löömata,» pakkus Moppel.

Kütuse jaehinna absoluutne hinnarekord pärineb 2012. aasta kevadest, mil bensiini hind oli 1,459 eurot liitrist. Sel aastal tõusis bensiini hind kõrgeima tasemeni 9. oktoobril, mil liiter kütust maksis 1,439 eurot.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles