Skype’i töötajate palgad on Microsoft Eesti omadest pea poole väiksemad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti kontor Mustamäel.
Skype Eesti kontor Mustamäel. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Ehkki nii Skype Technologies kui ka Microsoft Eesti kuuluvad maailma suurima tarkvarafirma Microsofti kontserni, on Skype’i töötajate palgad peaaegu poole väiksemad kui Microsoft Eestis.

Skype Technologies lõppenud finantsaasta palgakulu oli 14,567 miljonit eurot võrrelduna 15,2 miljoni euroga 2016/2017. finantsaastal (Microsofti ja selle allüksuste finantsaasta lõpeb 30. juunil). Skype’i töötajate arv kahanes 27 inimese võrra 260ni.

Skype’i töötajate keskmine palk oli 2017/2018. Finantsaastal 4669 eurot võrrelduna Microsoft Eestiga, kus on 18 töötajat, keskmise palgaga, mis on 8297 eurot kuus. Skype’i töötajate keskmine palk kasvas kuus protsenti ehk 251 euro võrra kuus.

Kui Skype’i põhitegevus on nii kommunikatsiooni- kui ka Microsofti muude teenuste tarkvara arendamine, siis Microsoft Eesti tegevus Microsofti teenuste ja seadmete turundus ja müük.

Skype’i eelmise finantsaasta käive kahanes 2,7 protsenti 33,5 miljoni euroni, kasum kahanes neli protsenti 2,28 miljoni euroni.

Skype Technologies maksis eelmisel aastal 3,5 miljonit eurot dividende (mitterahalisel teel), millest maksis 0,875 miljonit eurot ettevõtte tulumaksu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles