Võrtsjärvel peetava talisurfi EM eel käivitati noorsurfajatele toetusprogramm

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor talisurfaja Liisbet Salong treenimas Võrtsjärvel oma isa Tõnis Salongi juhendamisel
Noor talisurfaja Liisbet Salong treenimas Võrtsjärvel oma isa Tõnis Salongi juhendamisel Foto: Tõnis Kask / Slaalom.ee
  • Veebruaris koguneb Võrtsjärvele võistlema Euroopa talisurfi paremik
  • EM-võistluse toetusprogramm annab noortele treenimiseks tippklassi kelgud

2019. aasta veebruaris toimuvad Eestis Talisurfi Euroopa Meistrivõistlused, kuhu tulevad võistlema paljude riikide talisurfi tipud. Oodatakse ka paljude noorvõistlejate osavõttu, esmakordselt käivitus talisurfi noorte toetusprogramm juunioritele.

Projekti raames annavad kelguklassi edukad talisurfarid alla 17-aastastele noortele hooajaks tasuta kasutada oma kvaliteetsed jääsurfi kelgud. Aisaks tingimuseks on osalemine Euroopa Meistrivõistlustel. Algatus tuli Eesti talisurfi eestvedajatelt ning eestlastest toetajaid ongi programmis kõige rohkem: Kalev Allikveer, Koit Teder ja Tõnis Salong. Programmiga on samuti liitunud mainekad surfarid Soomest, Rootsist, Lätist ja Leedust.

Talisurfiga hakkavad tavaliselt tegelema inimesed, kelle peres on surfiga kokkupuude juba olemas. Talvine sõit jääl takerdub enamasti kelgu puudumise taha, kvaliteetsed talisurfikelgud maksavad umbes 1000 eurot. Siinkohal aitabki noorte toetusprogramm, andes võimaluse sõita tippklassi kelguga tasuta.

Talisurfi EM toimub  22.-24. veebruar Eestis, tõenäoline toimumiskoht on Võrtsjärv. Analoogiliselt muude jääpurjetamisvõistlustega võivad korraldajad vastavalt jääoludele võistluskohta veel viimasel hetkel muuta, sest erinevalt suusalumest ei ole jääpurjetamiseks vajalikku looduslikku jääd võimalik kunstlikult toota.

Boris Ljubtšenko, kahekordne hõbemedalivõitja talisurfi MM-l
Boris Ljubtšenko, kahekordne hõbemedalivõitja talisurfi MM-l Foto: Elmo Riig / Sakala

Talisurfi tiitlivõistlustelt on eestlased varemgi medaleid võitnud, edukaim on viimastel aastatel kaks MM-hõbedat võitnud Boris Ljubtšenko, kes kavatseb osaleda ka sel talvel USA-s toimuval MM-l.

Talisurfi Euroopa Meistrivõistlused 2019 korraldaja on Eesti Jahtklubide Liit ning võistluse läbi viimist toetavad Androna, Metallituba, Flaka, Palmse Mehaanikakoda, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu.  

Lisainfot võistluse toimumise kohta saab EM-võistluse kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles