Miller: Nord Stream 2 gaasitorust on merre asetatud 380 kilomeetrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Miller
Aleksei Miller Foto: AFP/SCANPIX

Praeguseks on valminud 380 kilomeetrit gaasitoru Nord Stream 2 merealusest osast, ütles Vene riikliku gaasikontserni Gazprom esimees Aleksei Miller reedel.

«Alustasime toru Läänemerre laskmist septembris. Kokku on Saksa territoriaalvetesse paigaldatud 380 kilomeetrit ja praegu käib töö Soome ja Rootsi majandusvööndites ning Saksa ja Venemaa maismaa osades,» ütles Miller videokonverentsil ettevõtte aastatulemusi tutvustades.

Torujuhe on üks Vene projektidest, mis Ukrainast mööda minnes annab maailma suurimale gaasitootjale otse juurdepääsu selle suurimatele Euroopa turgudele.

Nord Stream 2 kulgeb läbi Läänemere, ühendades Venemaa tarnijaid Euroopa tarbijatega. Selle pikkus on 1200 kilomeetrit ja läbilaskevõime 55 miljardit kuupmeetrit aastas. Projekti teostajad on Vene Gazprom ning Euroopa ettevõtted Engie, Uniper, OMV, Shell ja Wintershall. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles