Börsidel toimuvad suured kõikumised, nafta taas kukub

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäev tekitas Wall Streetil pinevust.
Neljapäev tekitas Wall Streetil pinevust. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS

Neljapäev möödus USA börsidel äärmiselt volatiilselt, tuues hulganisti tõuse ja langusi. Aasia börsid alustasid reedel peamiselt positiivsel lainel.

Dow Jones indeks kukkus kauplemispäeva jooksul vahepeal valusalt üle 500 punkti ehk 1,8 protsenti, kuid sulgus lõpuks siiski 1,1-protsendise tõusuga. Nii S&P 500 indeks kui ka paljuski tehnoloogiaaktsiatest koosnev Nasdaq kukkusid päeva jooksul üle kahe protsendi. S&P 500 lõpetas napilt 0,8 protsendiga tõusuteel ja Nasdaq 0,4-protsendise tõusuga.

Turukõikumised on kestnud juba tegelikult terve detsembrikuu, sest investorid vaatavad ühest külest, et USA majandus on hetkel üpris tugev ja töötus madal, kuid teisest küljest tõstab keskpank intressimäärasid, president Donald Trump käitub väga ettearvamatult ning üleüldine maailma majanduskasv aeglustub (eriti Hiinas ja arenevatel turgudel).

Euroopa aktsiaturud olid neljapäeval valdavalt punases. Londoni FTSE 100 langes 1,5 protsenti, Frankfurdi Dax 2,8 protsenti ja Pariisi Cac 1,1 protsenti.

Reedene kauplemispäev algas Aasia turgudel suhteliselt positiivselt. MSCI indeks väljaspool Jaapanit tõusis 0,3 protsenti ja Shanghai Composite samuti 0,3 protsenti. Lõuna-Korea KOSPI tõusis 0,5 protsenti ja Austraalia aktsiad 0,6 protsenti. Tõus jäi siiski suhteliselt nõrgaks. Ainsaks langejaks oli Jaapani Nikkei, mis vajus 0,5 protsenti.

Volatiilse kauplemisega neljapäev järgneb võimsa tõusuga kolmapäevale, kui Dow Jonesi indeks tegi oma ajaloo suurima ühepäevase tõusu, pannes aluse turulennule, mida pole nähtud 2009. aastast saadik. 

Naftahinnad läksid neljapäeval langusesse, olles möödunud päeval tõusnud üle kaheksa protsendi. Globaalse hinnaindeksina kasutatava Brenti toornafta barreli hind langes 4,24 protsenti hinnale 52,16 dollarit barreli kohta. USA toornafta langes 3,48 protsenti hinnale 44,61 dollarit barreli kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles