Müüdimurdja: võõramaalase saab Eestisse tööle 24 tunniga (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Global Gaming põhjamaade personalidirektor Katri Delimoge
Global Gaming põhjamaade personalidirektor Katri Delimoge Foto: Andres Haabu

Tallinnas kanda kinnitanud Rootsi kasiinofirma Global Gaming palkab Ülemiste linnakusse töötajaid üle maailma ning seda kõigest 24 tunniga.

Firma 130 töötajast koguni 40 töötab Eestis. Suur osa grupi värbamisest käib samuti Eesti kaudu, sest firma põhjamaade personalidirekotor Katri Delimoge töötab Tallinnas ning tegeleb värbamisega iga päev.

Kui paljud Eesti ettevõtjad kurdavad, et tööjõudu on raske leida, siis Delimoge annab sellele palju värskema vaate. Eesti ja Tallinn on tema sõnul Põhjamaade Silicon Valley ning nii on talente lihtne siia meelitada. Delimoge sõnul on tehnikatalente soodne Eestisse tuua. Kuna nendele on seadustes loodud erand ning ka nende palk on üsna kõrge, siis on võimalik vastav luba saada kõigest 24 tunniga. «Kui see nii ei toimiks, siis me ei oleks täna siin,» ütles Delimoge.

Tõepoolest, kuna tegu on kõrgepalgaliste tippspetsialistidega, siis nende suhtes kehtestatud välistööjõu kvoot ei kehti.

Loe firmast pikemalt «Rootsi gasell teeb Eestis revolutsiooni».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles