BMW-d ähvardab vigaste mootorite tõttu ees kriminaaluurimine (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detail on a BMW wheel trim is seen at the German automaker's dealership in Beijing on October 11, 2018. - German luxury carmaker BMW announced on October 11 a plan to take control of its China joint-venture, the first foreign automaker to take advantage of Beijing's new ownership rules for the sector. (Photo by Nicolas ASFOURI / AFP)
Detail on a BMW wheel trim is seen at the German automaker's dealership in Beijing on October 11, 2018. - German luxury carmaker BMW announced on October 11 a plan to take control of its China joint-venture, the first foreign automaker to take advantage of Beijing's new ownership rules for the sector. (Photo by Nicolas ASFOURI / AFP) Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Lõuna-Korea transpordiministeerium ähvardas esitada prokuratuurile avalduse autotootja BMW kohta. Nimelt süüdistab ministeerium BMW-d autode tagasikutsumistega viivitamises ja mootoripõlenguid põhjustanud defektide varjamises.

Lisaks trahvis ministeerium autotootjat 9,96 miljoni dollariga autode tagasikutsumisega viivitamise eest, kirjutab Reuters. Lõuna-Korea ministeeriumi uuringu kohaselt toimunud alates novembrist 52 autopõlengut, mille peamiseks põhjuseks on autode defektne jahutussüsteem, mis põhjustas mootorite süttimise. Seega pidi tootja kutsuma tagasi 172 080 sõidukit ning vabandama vea ees.

BMW eitas vigu autode disainis ning väitis, et kutsus probleemsed sõidukid tagasi õigeaegselt. «Me alustasime tagasikutsumisega kohe, kui põlengute põhjus oli välja selgitatud,» ütles BMW Korea üksus.

BMW ütles, et avastasid selle aasta juulis autode süsteemis probleeme, kuid Lõuna-Korea valitsuse sõnul algasid probleemid juba 2015. aastal. BMW kutsus juulis tagasi 106 317 autot, kuid ministeeriumi kohaselt jättis autofirma tahtlikult turule veel 65 763 masinat, mis kasutavad samasugust vigast mootorit.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles