Artur Schaback: Bitcoinile on vara surma kuulutada

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin'i žetoonid. Pilt on illustratiivne.
Bitcoin'i žetoonid. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Bitcoini või ükskõik mis krüptovaluutasse investeerimist tuleks kategoriseerida pigem hasartmänguna raha ümberjaotamist inimeste vahel ja võrrelda seda hipodroomil panustamisega – vähesed on võitnud suurelt, aga paljud on kaotanud, kirjutab firma Paxful üks asutajatest Artur Schaback digiportaalis Geenius.

Bitcoini hinna langemine nüüd majandusaasta lõppedes oli Schabacki sõnul ootuspärane. «Järgmist kukkumist võib oodata veel veebruaris, kui hakkab lõppema hiinlaste majandusaasta ning ka sealsed investorid otsustavad oma investeeringud enne aasta lõppu likviidseks teha,» ütles ta. 

«Viimase 8 kuuga on bitcoini väärtus kukkunud 50% võrra, aga päevane bitcoinides arveldatud tehingutemaht on stabiilselt kõikunud keskmiselt 4-6 miljardi dollari vahel,» lisas ta.

Loe pikemalt Geeniusest.

Bitcoini hind on madalal olnud terve aasta jooksul, kuid tõsisem langus hakkas pihta novembri keskpaigas. Selle ajaga on krüptomünt kaotanud peaaegu poole oma väärtusest. Kui veel novembri alguses oli bitcoini väärtus 5500-5600 euro lähedal, siis praeguseks maksab münt 3638 eurot. Suurim kukkumine oli eelmise nädala esmaspäeval, mil hind langes 2805 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles