Tallinn tahab panna kinnisvaraarendajad lasteaedu rajama (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignar Fjuk.
Ignar Fjuk. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Ignar Fjuk on asunud ellu viima ideed panna kinnisvaraarendajaid panustama sotsiaalse infrastruktuuri fondi, mis sisuliselt tähendab eeskätt lasteaedade rajamist mahukatesse uusarendustesse, mis kergitavad mingi piirkonna elanike arvu märgatavalt, kirjutab ERR.

Ignar Fjuk käis idee välja detsembri keskel Tallinna linnaplaneerijatele ja tema sõnul on see juba konkreetne plaan.

«Selle õiguslikku raamistikku me ametis praegu koostame, anname selle linna juriidilisele teenistusele läbivaatusele,» andis Fjuk aimu plaani faasist Vikerraadio saates «Uudis+».

«Tallinnas on arendusi, mis ei liigu majade, vaid kvartalite kaupa nii Lasnamäel kui eriti Põhja-Tallinnas,» kirjeldas Fjuk probleemi, kus ühte piirkonna elanikkond kasvab selliste uusarenduste tulemusel lühikese ajaga hüppeliselt, ent linn, kes peab võimaldama kõigile lastele lasteaiakoha, ei ole valmis nii kiiresti tekkivale vajadusele reageerima. «Ja kas peakski,» küsis Fjuk retooriliselt.

Loe pikemalt ERR-ist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles