E-sigaretitootja teeb Utilitast ja maksab töötajatele 2 miljardit dollarit

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret. Pilt on illustreeriv.
E-sigaret. Pilt on illustreeriv. Foto: Panther Media/Scanpix

E-sigaretitootja Juul müüs 12,5 miljardi dollari eest 35 protsenti oma osalusest Philip Morrise emafirmale Altria. Hiigelsummast kavatseb ettevõte premeerida 1500 töötajat 2 miljardi dollariga, vahendab CNBC.

Erinevalt Utilitasest, mis otsustas anda igale töötajale 50 000 eurot sõltumata nende ametipositsioonist, jagab Juul preemiaid vastavalt sellele, kui suur on töötajate osalus ja staaž.

Kui Juul tegutseks Utilitase müünud Kristjan Rahuga sarnaselt toimides, saaksid e-sigaretitootja töötajad igaüks üle 1,3 miljoni dollari.

E-sigaretitootja osaluse müük USA tubakahiiule seab selle väärtuseks nüüd 38 miljardit dollarit, mis teeb sellest ühe väärtuslikuma start-upi Silicon Valley's.

Tehingu lähedalseisva isiku sõnul peaksid töötajad oma tasud kätte saama jõuludeks.

Novembris Eesti suurima kaugküttefirma Utilitase müügist teatanud Kristjan Rahu maksis ettevõtte igale töötajale 50 000 eurot preemiat. Utilitase grupis töötab 263 inimest ja kui maksud maha arvutada, jääb igaühele kätte 30 000 eurot.

Kristjan Rahu rõhutas, et preemia saavad kõik inimesed, sõltumata nende ametikohast või staažist. Boonusega võivad arvestada ka koondatud inimesed ja mingil põhjusel haiguse või vigastusega töölt eemale jääjad. Kokku tähendab helde preemia omanikele 13 miljoni euro suurust «kulu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles