Putin teeb Ansipit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa presidenti Vladimir Putini pressikonverents
Venemaa presidenti Vladimir Putini pressikonverents Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Vene president Vladimir Putin ütles neljapäeval igaaastasel pressikonverentsil, et tahab viia Venemaa maailma viie rikkaima riigi sekka.

Üsna sarnaselt ütles toonane Eesti peaminister Andrus Ansip juba aastal 2006, et Eesti võiks seada sihiks jõuda Euroopa Liidu viie rikkama riigi hulka.

«Peamine asi on see, et me peame jõudma majanduslikult uude liigasse,» rääkis Putin ajakirjanikele iga-aastasel suurel pressikonverentsil. «Ma arvan, et me suudaks hõlpsasti võtta majanduse suurust silmas pidades viienda koha. Ja ma arvan, et me teemegi seda.»

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmeil on Venemaa majandus praegu umbes 1,5 triljoni dollarise sisemajanduse koguproduktiga (SKP) maailmas 12. kohal. Esimesel viiel kohal on USA, Hiina, Jaapan, Saksamaa ja Ühendkuningriik.

Venemaa vajab «läbimurret, me peame tegema suure hüppe, mis puudutab tehnoloogilist innovatsiooni: selleta pole meie riigil tulevikku,» ütles Putin.

Vene riigipea tõi välja ka mõned positiivsed näitajad, näiteks oodatav 1,8-protsendine majanduskasv ja «väike kasv tegelikus sissetulekus».

Putini sõnul on Venemaa inflatsioon vastuvõetaval tasemel, kuid aasta alguses on oodata selle lühiajalist kiirenemist, tulenevalt käibemaksu tõstmisest 18 protsendilt 20 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles